Logo

Top 10 cadeautips voor een kind van 5 jaar

Een goede tip voor een cadeau voor een kind van 5 jaar is een cadeau waar het kind ook daadwerkelijk vaak mee speelt. Veel kinderen weten niet welk cadeau ze moeten vragen of vragen een cadeau waar ze uiteindelijk weinig mee spelen. Zonde toch? Het zou leuk zijn als jij een cadeau bestelt of in je winkelmandje doet waar echt mee gespeeld wordt.
 
Is het daarnaast niet ook ontzettend leuk als het een doe-cadeau is? Dus echt een cadeau waar het kind in de fysieke wereld mee kan spelen?
 
Wij hebben 10 tips voor een cadeau voor een kind van 5 jaar op een rij gezet. Ik weet zeker dat jij hier alle inspiratie uit haalt om een onvergetelijk cadeau te kopen!
 

#1 Bordspel Crocodile River

Crocodile RiverCrocodile River staat met stip op onze nummer 1. Het spel is gemaakt met kinderen als uitgangspunt. Het ziet er visueel aantrekkelijk uit, past goed bij de belevingswereld van kinderen (ontsnappen aan krokodillen in een wilde rivier) en is heel snel en eenvoudig te leren.
In het spel beginnen twee pionnen in het midden van de rivier. De spelers moeten om de beurt een keuze maken of ze een kaart spelen en daarmee een pion verzetten of een nieuwe kaart van de stapel pakken. Ze moeten er daarbij voor zorgen dat de pion van de tegenstander niet eerder de oever bereikt. Ondanks de eenvoud is hierdoor toch strategie nodig. 
 
Al met al een leuk en spannend spel, speciaal bedoelt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Absoluut een aanrader.
 
 
 

#2 Legpuzzels

Puzzel Met legpuzzels ondersteun je de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen van kinderen. Waar volwassenen een legpuzzel maak maar één keer maken, kunnen kinderen dat met tussenpozen heel vaak doen. Heerlijk toch, om op een regenachtige dag lekker te puzzelen?
 
 


#3 Een boek

Boek Een boek is een geweldig cadeau voor kinderen van elke leeftijd, zeker ook voor kinderen van 5 jaar. Kies voor boeken met mooie illustraties en onderwerpen die aansluiten bij de interesses van het kind. Bijvoorbeeld over dieren uit de zee. Een echt leesboek past natuurlijk nog niet bij een kind van 5 jaar, tenzij het een voorleesboek is natuurlijk! Misschien is het boek De Gorgels van Jochem Myjer wel een super leuk cadeau!
 
 

#4 Kunst- en knutselspullen

Knutselspullen Kinderen van 5 jaar, maken hun handen graag vuil en houden van het creëren van dingen. Kies voor een set met kunst- en knutselspullen, zoals verf, potloden, klei of stiften. Dit geeft kinderen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten en unieke kunstwerken te maken.
 
 
 

#5 Speelkeuken

Speelkeuken Misschien wel een iets duurdere cadeautip, maar een speelkeuken is een geweldige manier om kinderen te helpen bij het leren over voedsel en het bereiden ervan. Zoek een set met veel accessoires, zoals pannen, borden en bestek, zodat kinderen echt kunnen spelen alsof ze koken.
 
 
 

#6 Speelgoedauto's en voertuigen

Speelgoedauto Kinderen houden van het spelen met voertuigen. Kies voor een set met verschillende soorten voertuigen, zoals auto's, vliegtuigen of treinen, zodat kinderen een echte verbeeldingswereld kunnen creëren.
 
 
 

#7 Poppenhuis

Poppenhuis De klassieker voor meisjes: een poppenhuis is een geweldige manier om kinderen te helpen bij het leren over huisvesting en gezinsleven. Zoek een poppenhuis met veel details en accessoires, zoals meubels en poppen, zodat kinderen echt kunnen spelen alsof ze een eigen huis hebben.
 
 
 

#8 Speelgoeddieren

Speelgoeddieren Denk hierbij niet alleen aan knuffels, maar ook aan dieren waar kinderen echt mee kunnen spelen. Dieren uit de dierentuin of de kinderboerderij bijvoorbeeld, zodat kinderen een echte verbeeldingswereld kunnen creëren en leren over verschillende dieren en hun gedrag.
 
 
 

#9 Sport- en outdoor speelgoed

Buitenspeelgoed Kinderen hebben energie te over, dus speelgoed voor buiten of sport speelgoed zoals een bal, een skateboard of fiets zou een geweldige cadeau zijn. Maar ook het immens populaire Kubb-spel is een super cadeautip. Zo kunnen kinderen leren over gezonde activiteiten, terwijl ze zich ook vermaken.
 
 
 

#10 Educatief speelgoed

Educatief speelgoed Er veel educatieve speelgoed beschikbaar voor kinderen van 5 jaar, zoals spellen die leren over letters, cijfers, kleuren, etc. Zoek een speelgoed dat specifiek is gericht op de leerdoelen van het kind. Denk daarbij zeker ook aan de wijde wereld. Bijna alles is voor een kind van 5 jaar nog niet!
 
Nogmaals, deze zijn slechts enkele van de vele cadeau-ideeën voor kinderen van 5 jaar. Het allerbelangrijkste is dat je een cadeau kiest dat aansluit bij de interesses van het kind en hen helpt groeien en leren. Of het nu een educatief speelgoed, een boek of een buitenspeelgoed is, als het kind het leuk vindt, zullen ze er ongetwijfeld veel plezier aan beleven. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze cadeautips voor kinderen van 5 jaar. Veel succes met het maken van een keuze!

Meer inspiratie nodig? Ga naar Top 10 bordspellen voor kinderen