Logo

Crocodile River

€ 12,99
(Op voorraad)
4 - 12 jaar
± 10 min
2 spelers
 • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Ook verzending naar België en Duitsland
 • Gratis verzending vanaf € 45,00
 • Super leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar
 • Binnen 5 minuten aangeleerd
 • Leuke mix tussen geluk en strategie
 • Komt gegarandeerd vaak uit de spellenkast
 
Je bent beland in het midden van een woeste rivier, vol met krokodillen.

Slaag jij erin om aan de krokodillen te ontsnappen en als eerste de oever van jouw tegenstander te bereiken? Door op een slimme manier de kaartjes te gebruiken en steeds met de juiste pion te lopen (je mag met allebei lopen!) ben jij je tegenstander te slim af.

Een super leuk en interactief bordspel wat je binnen 5 minuten kunt leren en wat kinderen ook zelfstandig kunnen spelen!

Van Nederlandse bodem en uiteraard met Nederlandse beschrijving.
 
 
 

"Aanrader voor kinderen"


Leo den Dulk | 1 december 2022
Binnen 24 uur geleverd! Mijn zoontjes (5 en 7 jaar) spelen dit spelletje graag.

"leuk spel voor kinderen"


Filip | 2 november 2022
Leuk spel voor onze kinderen (3 en 5 jaar) met een gezonde dosis competitie!

"Leuk spel om met de kids te doen. "


Loek Thijssen | 13 oktober 2022
Leuk spel en vlug te leren. Kinderen blijven er om vragen om het te spelen. :-)

"Lekker eenvoudig"


Roelof Slagman | 5 oktober 2022
Ik hou van spellen die je snel kan uitleggen. Dit spel is er zo een. Eenvoudig in opzet en erg leuk voor de kinderen.

"Leuk spelletje"


Marieke Verhaegen | 5 oktober 2022
Heel eenvoudig en toch genoeg uitdaging voor mijn kinderen (5 en 8 jaar). Het spel komt vaak uit onze spellenla. Absoluut een aanrader.


Waarom een bordspel spelen met kinderen?

Wil je kinderen een groot plezier doen en ze tegelijkertijd iets leren? Het spelen van een bord- of gezelschapsspel met kids is om meerdere redenen een zinvolle activiteit. Een bordspel spelen is namelijk goed voor een kind. Het stimuleert de ontwikkeling, maar is ook gunstig op emotioneel vlak. Wil je meer tijd doorbrengen met het hele gezin en optimaal genieten van elkaars gezelschap? Dan is het spelen van een gezelschapsspel een fantastische manier om elkaar aandacht te geven. Wat is er voor kinderen zo leuk aan spelletjes spelen, waarom zijn ze er dol op en welke educatieve voordelen levert het op?
 

Een spelletje spelen is een leuke bezigheid!

Samen spelen zorgt voor verbinding. Dit gaat ook op bij het spelen van een bord- of gezelschapsspel. Digitale activiteiten voeren steeds vaker de boventoon en daarom is het superbelangrijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Hoe gezellig is het om met elkaar aan tafel te gaan zitten en een spelletje te doen? Een glaasje frisdrank en schaaltje chips doen wonderen. En vergeet vooral ook niet om opa, oma, neefjes en nichtjes uit te nodigen. Iedereen doet mee! Kom daarom achter de laptop of televisie vandaan en zoek met elkaar een spel uit waar iedereen blij van wordt. Op die manier is eenieder verzekerd van een gezellige en leerzame avond!
 

Waarom spelen kinderen graag spelletjes?

Kinderen leren spelenderwijs en daarom is een bordspel een uitstekende manier om verschillende vaardigheden te oefenen. Ze zullen het misschien niet altijd uiten, maar ze vinden het heerlijk om gezamenlijk iets te ondernemen. Een spelletje spelen zorgt namelijk voor verbinding en het is een uitstekende manier om iets nieuws te leren. Een bord- of gezelschapsspel is bovendien een geweldige activiteit om met elkaar plezier te maken. Op die manier wordt het veel leuker en interessanter om nieuwe dingen te leren. En dat is winst voor iedereen!
 

Wat zijn de educatieve voordelen van een gezelschapsspel?

Het spelen van een bordspel levert een kind gigantische educatieve voordelen op. Een kind leert voornamelijk spelenderwijs en daarom wordt informatie tijdens het spelen van een spel beter verwerkt. Juist omdat een spel een leuke activiteit is, verbetert de motivatie en blijft informatie ook beter hangen. Leren is dus niet langer saai, want het spelen van een bord- of gezelschapsspel maakt het vooral spannend en uitdagend! Een ander belangrijk educatief voordeel is de bevordering van de interactie. Door gezamenlijk iets te ondernemen, wordt informatie veel beter opgenomen door een kind. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om de groepsdynamiek te zien. Hoe verhoudt iedereen zich tot elkaar?
 

Dankzij een spelletje leert een kind beter omgaan met tegenslagen en emoties

Het spelen van een bordspel levert ook een belangrijke bijdrage aan het omgaan met tegenslagen en emoties. Niet alleen volwassenen, maar ook kleine donderstenen kunnen daar moeite mee hebben. En je kunt niet vroeg genoeg beginnen om ze deze vaardigheid bij te brengen, want ze hebben daar juist ook in de toekomst iets aan! Tijdens het spelen van een gezelschapsspel creëer je een veilige setting waar ze met deze emoties kunnen oefenen. Bied daarom ruimte aan boosheid, verdriet en teleurstelling. Het mag er allemaal zijn. En aan jou natuurlijk de taak om ze een helpende hand te bieden.
 

Een bordspel helpt bij rekenen, taal en kritisch denken

Het spelen van een spel is ook gunstig voor de cognitie (het vermogen om iets te leren) van een kind. Gebruik je een dobbelsteen bij het spel? Dan helpt dit een kind getallen te herkennen en/of bij elkaar op te tellen. Verder kan een gezelschapsspel ook de taalvaardigheid bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan het leren van nieuwe woorden. Wil je een kind uitdagen? Prikkel of stimuleer het probleemoplossend vermogen door je oogappel na te laten denken over een bepaalde spelstrategie. Kortom: een goed spel helpt een kind om beter te worden in rekenen, taal en kritisch denken. Heeft je zoon of dochter hier moeite mee op school? Kies een leerzaam maar leuk spelletje uit en start vandaag nog met oefenen.
 

Een spel bevordert de grove en fijne motoriek

Het gooien van dobbelstenen of het verplaatsen van speelstukken, het vergt voor een kind heel wat oefening om deze handelingen te beheersen. Daarom is gezamenlijk een spel spelen bevorderlijk voor de grove en fijne motoriek van een kind. Merk je dat je zoon of dochter het lastig vindt om iets met de handen te doen? Dan is een spel een topactiviteit om dit te trainen. Er zijn allerlei spelletjes verkrijgbaar die specifiek de grove en fijne motoriek trainen.
 

Tips voor ouders bij bordspelletjes

Wil je als ouders of verzorgers ook plezier beleven aan het spelen van een bordspel? Met onderstaande tips verzeker jij je van het nodige spe(e)lplezier!
 • Leg je smartphone weg, want op die manier geniet je nog meer van het spel;
 • Laat jezelf van een sportieve kant bij een verlies en geef kinderen het goede voorbeeld. Het draait niet altijd om winnen, maar vooral om plezier met elkaar maken;
 • Stel allerlei vragen die het analytisch vermogen, getalbegrip en kritisch denken van een kind stimuleren;
 • Laat je zoon of dochter niet altijd winnen, maar doe zelf ook je uiterste best;
 • Ga met elkaar op zoek naar een spel dat iedereen leuk vindt!
 

Speel een bordspel en beleef plezier met je kinderen!

Ga je voor een leuke en leerzame tijd doorbrengen met je gezin? Wil je meer gezelligheid in huis en de relatie met je kids verbeteren? Kies voor een onvergetelijke activiteit en start met het spelen van een enerverend en uitdagend spel. Hoe adembenemend is het om kinderen helemaal te zien opgaan in het spel, terwijl ze tegelijkertijd ook kennis en ervaring opdoen. Daar word je toch blij van?! Ga daarom op zoek naar een of meerdere spellen waar iedereen volop plezier aan beleeft en geniet van een aantal onvergetelijke uurtjes in de woonkamer of leefkeuken!